Tallinna Linnavalitsuse kohvikus toimus Tallinna Linnakantselei ja MTÜ Mondo koostöös Uganda temaõhtu

20. novembril 2013 toimus Tallinna Linnavalitsuse kohvikus Tallinna Linnakantselei ja MTÜ Mondo koostöös Uganda temaõhtu.

MTÜ Mondo esindajad Siisi Saetalu ja Kullar Viimne rääkisid Kampalas käivitatud pop-up kohviku projektist ja selle edasisest käekäigust, näitasid kohviku käivitamise lugu pildis ja filmikatkena. Osalejatele korraldati viktoriin, mille auhindadeks olid käsitöötooted Mondo pop-up poest. Jaanus Välja tutvustas osalejatele õiglase kaubanduse põhimõtteid. MTÜ Mondo esindajad vastasid osalejate arvukatele küsimustele ja jagasid Ugandasse ning Aafrikasse reisijatele kasulikke näpunäiteid.

TAKK-i Nõukogu esimees Toomas Sepp jagas osalejatele oma Uganda külaskäigu muljeid ja tutvustas TAKK-i juhitavat arengukoostööprojekti „Uganda turismiinfopunktide rajamine ja nende võimekuse tõstmine Tallinna eeskujul“ tekkimise ja arenemise lugu. TAKK- i juhatuse liige Kalle Sepp andis Uganda teemaõhtul osalenud kolleegidele ülevaate arengukoostööprojekti hetkeseisust ja edasistest tegevustest.

Koostööprojekti rahastab Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

 

Fotosid saate vaadata SIIN.

 

Kutse

Hea kolleeg!

 

Tuletan meelde, et juba sel kolmapäeval alustame siseürituste sarjaga, mille eesmärgiks on avardada meie töötajate silmaringi. Tegemist on teemaõhtutega, mille käigus on võimalik kuulata ja jagada reisimuljeid eksootilistest paikadest ning kohtuda uute huvitavate inimestega.

 

Niisiis toimub esimene teemaõhtu 20. novembril 2013 kell 16–18 linnavalitsuse söögikohas (Vabaduse väljak 7) ning seal soovime teile koostöös MTÜ Mondoga tutvustada Ugandat.

 

MTÜ Mondo on arengukoostööle, maailmaharidusele ja humanitaarabile pühendunud sõltumatu Eesti organisatsioon. 2012. aastal avasid nad Uganda pealinnas Kampalas kohviku, mis pakub tööd kohalikele erivajadustega noortele.  5.–22. novembrini on linnavalitsuse söögikohas (Vabaduse väljak 7) üleval fotonäitus kohviku tegemistest.

 

Ka Tallinna linnal on Ugandaga tekkinud esimesed sidemed. 2012. aasta novembris esines Tallinna linnasekretär Toomas Sepp Uganda avalike teenuste ministeeriumi kutsel Ugandas I avaliku halduse innovatsiooni konverentsil. Külaskäigu tulemusel käivitas Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus 2013. aasta juunis Eesti Välisministeeriumi toel arengukoostööprojekti „Uganda turismiinfopunktide rajamine ja nende võimekuse tõstmine Tallinna eeskujul“. Projekt kestab 2014. aasta oktoobrini ning selle raames on plaanis Ugandas avada vähemalt kaks turismiinfopunkti.

 

Oma Uganda-muljeid jagavad Toomas Sepp, MTÜ Mondo vabatahtlikud Siisi Saetalu ja Kullar Viimne ning õiglasest kaubandusest räägib Jaanus Välja. Toimub viktoriin, mille auhinnaks on Uganda käsitöötooted Mondo pop-up-poest.

 

Loomulikult on üritus kõigile tasuta!

 

Mõned faktid Uganda kohta:

ü  Uganda on Ida-Aafrika riik, mida läbib ekvaator

ü  Ugandast saab alguse Niiluse jõgi

ü  Ugandas elab pea pool väljasuremisohus mägigorillade populatsioonist

Kõigest lähemalt juba 20. novembril kell 16 linnavalitsuse söögikohas.

 

Palun andke oma tulekust teada 19. novembriks meiliaadressil lembe.lember@tallinnlv.ee või telefonil 640 4236.

 

Tule ise ja võta sõber ka kaasa! Kõik on oodatud!